Rechtstaatlichkeit

U ime političke stranke Partit Demokratiku o uvođenju zakonodavstva o zaštiti zviždača u Europsku uniju

Partit Demokratiku
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositelj predstavke, u ime Demokratske stranke Malte, poziva Europsku uniju da razmotri uvođenje zakonodavstva o zaštiti zviždača. Podnositelj predstavke smatra da su zviždači ključni za funkcioniranje demokratske države i naglašava da je njihova zaštita neophodna za očuvanje vladavine prava. Podnositelj predstavke navodi da se zakonodavstvo nekih država članica koje je namijenjeno zaštiti zviždača ne poštuje te da se njime manipulira, te se zviždači sustavno suočavaju s uznemiravanjem i zastrašivanjem. Podnositelj predstavke predlaže da se definira status i zaštita zviždača u zakonodavstvu EU-a te da bi Visoki sudovi država članica trebali saslušati slučajeve u kojima građani EU-a traže status zviždača i donijeti presude. Jednom kad im se dodijeli status zviždača, sve države članice trebaju ga poštovati i štititi.

Thank you for your support, Partit Demokratiku