Rechtstaatlichkeit

Visszaélést bejelentő személyek védelmére irányuló jogszabályok bevezetéséről az Európai Unióban

Partit Demokratiku
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója a Máltai Demokrata Párt nevében arra kéri az Európai Parlamentet, hogy fontolja meg egy, a visszaélést bejelentő személyek védelméről szóló jogszabály bevezetését. A petíció benyújtója úgy véli, hogy a visszaélést bejelentő személyek döntő szerepet játszanak egy demokratikus ország működésében, és hangsúlyozza, hogy védelmük alapvető fontosságú a jogállamiság megőrzése szempontjából. A petíció benyújtója azt állítja, hogy egyes tagállamokban a visszaélést bejelentő személyek védelmére irányuló jogszabályokat figyelmen kívül hagyják és manipulálják, mivel a visszaélést bejelentők szisztematikus zaklatással és megfélemlítéssel szembesülnek. A petíció benyújtója azt javasolja, hogy uniós jogszabályokban határozzák meg a visszaélést bejelentő személy jogállását és védelmét, valamint hogy a tagállamok legfelsőbb bíróságai határozzanak olyan ügyekben, amelyekben uniós lakosok visszaélést bejelentő személy státuszáért folyamodnak. Miután megkapták a visszaélést bejelentő személy státuszát, azt valamennyi tagállamnak tiszteletben kell tartania és meg kell védenie.

Thank you for your support, Partit Demokratiku