Rechtstaatlichkeit

V mene strany Partit Demokratiku, o zavedení právnych predpisov Európskej únie na ochranu oznamovateľov

Partit Demokratiku
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľ petície vyzýva Európsku úniu, aby v mene maltskej Demokratickej strany zvážila prijatie právnych predpisov na ochranu oznamovateľov. Predkladateľ petície sa domnieva, že oznamovatelia sú pre fungovanie demokratickej krajiny mimoriadne dôležití, a zdôrazňuje, že ich ochrana má zásadný význam pre ochranu právneho štátu. Predkladateľ petície uvádza, že v niektorých členských štátoch sa právne predpisy na ochranu oznamovateľov ignorujú a manipuluje sa s nimi, a oznamovatelia tak čelia systematickému obťažovaniu a zastrašovaniu. Predkladateľ petície navrhuje, aby boli štatút a ochrana oznamovateľov vymedzené v právnych predpisoch EÚ a aby najvyššie súdy členských štátov pojednávali o prípadoch, v ktorých rezidenti EÚ žiadajú o štatút oznamovateľa, a rozhodovali o nich. Hneď ako bude príslušnej osobe udelený štatút oznamovateľa, mali by ho všetky členské štáty rešpektovať a chrániť.

Thank you for your support, Partit Demokratiku