Rechtstaatlichkeit

Partit Demokratiku
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Lūgumraksta iesniedzējs Maltas Demokrātiskās partijas vārdā prasa Eiropas Savienībai apsvērt tiesību aktu par trauksmes cēlēju aizsardzību ieviešanu. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka trauksmes cēlēji ir izšķirīgi svarīgi demokrātiskas valsts funkcionēšanai, un uzsver, ka viņu aizsardzība ir būtiska, lai saglabātu tiesiskumu. Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka konkrētās dalībvalstīs trauksmes cēlēju aizsardzībai paredzētie tiesību akti netiek ņemti vērā un ar tiem tiek manipulēts, jo viņi saskaras ar sistemātisku vajāšanu un iebiedēšanu. Viņš ierosina ES tiesību aktos definēt trauksmes cēlēja statusu un aizsardzību, un ka dalībvalstu augstākajām tiesām būtu jāuzklausa un jāpieņem spriedumi lietās, kurās ES iedzīvotāji vēlas iegūt trauksmes cēlēja statusu. Kad tiem ir piešķirts trauksmes cēlēja statuss, visām dalībvalstīm tas būtu jāievēro un jāaizsargā.

Thank you for your support, Partit Demokratiku