Tiere

în numele Federației Române pentru protecția și controlul animalelor, privind tratamentul câinilor fără stăpân din România

E. P.
  1. Launched 29/04/2020

Petiționarul susține că guvernul României a impus măsuri extreme în ceea ce privește câinii fără stăpân. El susține că există un sistem care are drept scop eliminarea sistematică a câinilor fără stăpân, folosindu-se de un incident grav în care a fost implicat un câine fără stăpân ca pretext pentru legalizarea eutanasierii sistematice a câinilor vagabonzi, fără controlarea etichetei de identificare a câinelui și într-un termen prea scurt pentru ca proprietarii de câini să poată să își recupereze câinele pierdut. Conform acestuia, câinii sunt capturați cu ajutorul unor tehnici inumane, cum ar fi lațul. Petiționarul susține că legislația română în cauză este de o severitate fără echivalent în UE. El cere PE să impună sancțiuni împotriva României ca urmare a încălcării principiilor europene, consacrate în instrumentele sale de finanțare, în special în ceea ce privește respectarea vieții și integritatea fizică a animalelor.

Thank you for your support, E. P.