Tiere

Par izturēšanos pret klaiņojošiem suņiem Rumānijā

E. P.
  1. Launched 29/04/2020

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Rumānijas valdība ir noteikusi ārkārtējus pasākumus attiecībā uz klaiņojošiem suņiem. Viņš apgalvo, ka sistēmas mērķis ir sistemātiski iznīcināt klaiņojošus suņus, tam par ieganstu izmantojot nopietnu negadījumu ar klaiņojošu suni, un legalizēt sistemātiskas eitanāzijas piemērošanu šādiem suņiem, nekontrolējot to identifikācijas birkas un nosakot īsu termiņu suņu īpašniekiem savu pazaudēto dzīvnieku atgūšanai. Tiek apgalvots, ka suņus sagūsta, izmantojot necilvēcīgas metodes, piemēram, dzelkšņu kaklasiksnas. Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka minētie Rumānijas tiesību akti ir ES vēl nepieredzēti stingri. Lūgumraksta iesniedzējs aicina EP noteikt sankcijas pret Rumāniju par to, ka tā pārkāpj Eiropas principus, kas nostiprināti tās finansēšanas instrumentos, jo īpaši attiecībā uz dzīvnieku dzīvību un fizisko neaizskaramību.

Thank you for your support, E. P.