Tiere

Kóbor kutyák romániai kezeléséről

E. P.
  1. Launched 29/04/2020

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a román kormány szélsőséges intézkedéseket vezetett be a kóbor kutyákkal kapcsolatban. Azt állítja, hogy a rendszer célja a kóbor kutyák szisztematikus kiirtása, mivel egy kóbor kutyával történt súlyos incidenst ürügyként használták fel a kóbor kutyák szisztematikus eutanáziájának legalizálására, anélkül, hogy ellenőrizték volna a kutyákon lévő azonosító címkéket, és mindezt rövid időn belül tették, így a kutyatulajdonosoknak nem volt lehetőségük, hogy eljöjjenek az elveszett állatért. A kutyákat állítólag embertelen módszerekkel, például „fojtó nyakörvek” alkalmazásával fogják el. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a vonatkozó román jogszabály súlyossága precedens nélküli az EU-ban. A petíció benyújtója arra kéri az Európai Parlamentet, hogy szabjon ki szankciókat Romániával szemben az alapító okirataiban foglalt európai elvek megsértése miatt, különös tekintettel az állatok életének és testi épségének tiszteletben tartására.

Thank you for your support, E. P.