Rechtstaatlichkeit

Z új bírósági végrehajtók fizetésével kapcsolatos megkülönböztetésről Görögországban

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  1. Launched 17/04/2020

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a görög állam hátrányos megkülönböztetést alkalmaz az új bírósági végrehajtók fizetése tekintetében, összehasonlítva az idősebb bírósági végrehajtóknak, valamint a Gazdasági Minisztérium és más szervezeti egységek új köztisztviselőinek fizetett fizetéssel és „személyes juttatásokkal”. Azt állítja továbbá, hogy a görög alkotmány szerint a bírósági végrehajtók nem köztisztviselők, ezért nem kellett volna szerepelniük a 2011-ben létrehozott egységes bérjegyzékben, mivel ez sérti a hatalmi ágak szétválasztásának alkotmányos elvét. Úgy véli, hogy az igazságügyi alkalmazottak (greffier, Gerichtsschreiber) valamennyi uniós tagállamban külön bérszámfejtéssel rendelkeznek, ezért úgy véli, hogy az igazságügyi alkalmazottak egyetlen bérjegyzékbe való bevonása ellentétes az EU alapelveivel.

Thank you for your support, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ