Rechtstaatlichkeit

Dėl diskriminacijos, susijusios su naujų teismo pareigūnų atlyginimu Graikijoje

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  1. Launched 17/04/2020

Peticijos pateikėjas teigia, kad Graikijos valstybė diskriminuoja naujus teismo pareigūnus jiems mokamo atlyginimo srityje, palyginti su atlyginimais ir „asmeninėmis išmokomis“, mokamais anksčiau pradėjusiems dirbti teismo pareigūnams, tačiau taip pat naujiems Ekonomikos ministerijos ir kitų departamentų valstybės tarnautojams. Be to, jis teigia, kad pagal Graikijos Konstituciją teismo pareigūnai nėra valstybės pareigūnai ir todėl jie neturėtų būti įtraukti į bendrą darbo užmokesčio žiniaraštį, nustatytą 2011 m., nes taip pažeidžiamas konstitucinis valdžių atskyrimo principas. Jis taip pat teigia, kad visų ES valstybių teismų darbuotojams (pranc. greffier, vok. Gerichtsschreiber) nustatytas atskiras darbo užmokesčio žiniaraštis, ir todėl mano, kad įtraukiant teismų darbuotojus į bendrą darbo užmokesčio žiniaraštį prieštaraujama pagrindiniams ES principams.

Thank you for your support, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ