Rechtstaatlichkeit

N. G. uute kohtuametnike töötasuga seotud diskrimineerimise kohta Kreekas

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  1. Launched 17/04/2020

Petitsiooni esitaja väitel diskrimineerib Kreeka riik töötasu maksmisel uusi kohtuametnikke, kui võrrelda seda vanematele kohtuametnikele, aga ka majandusministeeriumi ja muude ministeeriumide uutele avalikele teenistujatele makstava töötasu ja neile võimaldatavate isiklike hüvedega. Lisaks väidab ta, et vastavalt Kreeka põhiseadusele ei ole kohtuametnikud avalikud teenistujad ja seega ei peaks neid lisama 2011. aastal kehtestatud ühtsesse palgafondi, kuna see rikub põhiseaduslikku võimude lahususe põhimõtet. Ta väidab ka, et kõikides ELi riikides on kohtutöötajatel (greffier, Gerichtsschreiber) spetsiaalne palgafond ning seepärast leiab ta, et kohtutöötajate lisamine ühtsesse palgafondi on vastuolus ELi aluspõhimõtetega.

Thank you for your support, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ