Rechtstaatlichkeit

Ve věci diskriminace týkající se platu nových soudních úředníků v Řecku

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  1. Launched 17/04/2020

Předkladatel petice tvrdí, že při srovnání platů vyplácených novým soudním úředníkům s platem a „osobními výhodami“ vyplácenými starším soudním úředníkům, ale také novým úředníkům ministerstva hospodářství a jiných oddělení, dochází k diskriminaci řeckým státem. Kromě toho tvrdí, že podle řecké ústavy nejsou soudní úředníci státními zaměstnanci, a proto by neměli být zařazeni do systému jednotné mzdy zavedeného v roce 2011, neboť to je v rozporu s ústavní zásadou dělby moci. Rovněž tvrdí, že ve všech zemích EU mají soudní zaměstnanci (greffier, Gerichtsschreiber) zvláštní mzdový systém, a proto se domnívá, že zařazení soudních zaměstnanců do jednotného mzdového systému je v rozporu se základními zásadami EU.

Thank you for your support, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ