Rechtstaatlichkeit

Ki jo vlaga N. G., državljan Grčije

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  1. Launched 17/04/2020

Vlagatelj peticije trdi, da naj bi grška država diskriminirala nove sodne uradnike pri plači glede na plačo in osebne ugodnosti, ki se izplačujejo starejšim sodnim uradnikom, pa tudi novim javnim uslužbencem ministrstva za gospodarstvo in drugih oddelkov. Poleg tega trdi, da v skladu z grško ustavo sodni uradniki niso javni uslužbenci in jih zato ne bi smeli vključiti v enotno plačilno listo, vzpostavljeno leta 2011, saj je s tem kršeno ustavno načelo delitve oblasti. Trdi tudi, da je za pravosodno osebje v vseh državah EU (greffier, Gerichtsschreiber) vzpostavljena posebna plačilna lista, zato meni, da je vključitev sodnega osebja v enotno plačilno listo v nasprotju s temeljnimi načeli EU.

Thank you for your support, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ