Rechtstaatlichkeit

O diskriminácii v súvislosti s platmi nových súdnych úradníkov v Grécku

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  1. Launched 17/04/2020

Predkladateľ petície poukazuje na diskrimináciu zo strany gréckeho štátu, pokiaľ ide o mzdy vyplácané novým súdnym úradníkom v porovnaní so mzdami a s „osobnými výhodami“ poskytovanými starším súdnym úradníkom, ale aj novým štátnym zamestnancom ministerstva hospodárstva a iných útvarov. Okrem toho tvrdí, že podľa gréckej ústavy súdni úradníci nie sú štátnymi zamestnancami, a teda nemali byť zahrnutí do jednotného mzdového systému zavedeného v roku 2011, pretože to porušuje ústavnú zásadu oddelenia právomocí. Takisto uvádza, že vo všetkých krajinách EÚ majú zamestnanci súdnych orgánov (grefffier, Gerichtsschreiber) osobitný mzdový systém, a preto sa domnieva, že zahrnutie súdnych zamestnancov do jednotného mzdového systému je v rozpore so základnými zásadami EÚ.

Thank you for your support, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ