Rechtstaatlichkeit

Par diskrimināciju attiecībā uz jauno tiesu darbinieki atalgojumu Grieķijā

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  1. Launched 17/04/2020

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka Grieķijas valsts diskriminē jauno tiesu darbiniekus algu salīdzinājumā ar algu un personīgajiem pabalstiem, ko maksā ne tikai tiesu darbiniekiem ar lielāku darba stāžu, bet arī jaunajiem Ekonomikas ministrijas un citu departamentu ierēdņiem. Turklāt viņš apgalvo, ka saskaņā ar Grieķijas Konstitūciju tiesu darbinieki nav ierēdņi un tādēļ tos nevajadzētu iekļaut 2011. gadā izveidotajā vienotajā algu sarakstā, jo tādējādi tiek pārkāpts konstitucionālais varas dalīšanas princips. Viņš arī apgalvo, ka visās ES valstīs tiesu iestāžu darbiniekiem (greffier, Gerichtsschreiber) ir īpašs algu saraksts, un tādēļ viņš uzskata, ka tiesu iestāžu darbinieku iekļaušana vienotajā algu sarakstā ir pretrunā ES pamatprincipiem.

Thank you for your support, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ