Umwelt

W sprawie rozwiązania problemu krytycznego zanieczyszczenia w Bukareszcie i w sąsiednich obszarach

Remus Petre
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

Składający petycję zwraca się do Parlamentu Europejskiego o wsparcie w znalezieniu i wdrożeniu najszybszych rozwiązań służących wyeliminowaniu problemu zanieczyszczenia powietrza w Bukareszcie i sąsiednich obszarach. Składający petycję twierdzi, że parametry jakości powietrza są znacznie przekraczane, a toksyczny zapach jest wyczuwalny w powietrzu, natomiast obywatele nie mogą określić jego pochodzenia. Problem ten stał się jeszcze bardziej palący ze względu na pandemię COVID-19, ponieważ ludzie przebywający w swoich mieszkaniach nie mogą mieć dostępu do świeżego powietrza. Składający petycję zwraca się do Parlamentu Europejskiego o podjęcie działania w celu zbadania sytuacji i przekazania informacji o dalszym działaniu w razie stwierdzenia naruszenia przepisów Unii.

Thank you for your support, Remus Petre

openPetition international