Umwelt

относно разрешаването на проблема с критичното замърсяване на въздуха в Букурещ и съседните райони

Remus Petre
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

Вносителят на петицията се обръща към Европейския парламент, за да поиска неговата подкрепа за намирането и прилагането на най-бързите решения на проблема със замърсяването на въздуха в Букурещ и в съседните райони. Вносителят на петицията твърди, че показателите за качество на въздуха са сериозно превишени и че в атмосферата се усещат токсични миризми, без гражданите да могат да определят произхода им. Този проблем става още по-критичен поради пандемията от COVID-19, тъй като хората са затворени в апартаментите си и нямат достъп до чист въздух. Вносителят на петицията моли Европейския парламент да предприеме действия за разследване на ситуацията и за предоставяне на информация относно това какво ще бъде предприето, ако бъдат открити нарушения на законодателството на ЕС.

Thank you for your support, Remus Petre

openPetition international