Gesundheit

W imieniu „Alpe Adria Green”, w sprawie problemów spowodowanych zanieczyszczeniami pochodzącymi z huty w prowincji Triest (Włochy)

E. P.
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję wyraża zaniepokojenie poważnym zagrożeniem dla zdrowia ludzi i środowiska spowodowanym zanieczyszczeniami pochodzącymi z huty w Servola w prowincji Triest, gdzie podobno przekroczono górne wartości graniczne dla benzenu, PM10 i wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych. Wskazuje on również, że odpady niebezpieczne wyrzucane w okolicy powodują zanieczyszczenie gleby, wód gruntowych i morza. Podkreśla, że stosowanie zasady ostrożności ma ogromne znaczenie dla ochrony zdrowia publicznego i środowiska w Europie. Na zakończenie składający petycję wzywa do wszczęcia postępowania przeciwko Włochom w związku z naruszeniem przepisów UE.

Thank you for your support, E. P.