Gesundheit

Ampolgár által az „Alpe Adria Green” nevében benyújtott 0077/2019. számú petíció egy acélműből származó szennyezés okozta problémákról Trieszt tartomány (Olaszország) területén

E. P.
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója aggodalmát fejezi ki a Trieszt tartományban található Servolában működő acélműből származó szennyezés által az emberi egészség és a környezet tekintetében okozott súlyos veszély miatt, ahol a benzol, a PM10 és a PAH felső határértékét valószínűleg túllépték. Rámutat arra is, hogy a közelben lerakott veszélyes hulladék szennyezi a talajt, a talajvizet és a tengert. Hangsúlyozza, hogy az elővigyázatosság elvének alkalmazása alapvető fontosságú az európai közegészségügy és környezetvédelem szempontjából. Végezetül kéri, hogy indítsanak eljárást Olaszország ellen az uniós jogszabályok megsértése miatt.

Thank you for your support, E. P.