Gesundheit

V mene združenia Alpe Adria Green, o problémoch, ktoré spôsobuje znečistenie z oceliarní v talianskej provincii Terst

E. P.
0 Supporters 0 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Predkladateľ petície vyjadruje znepokojenie nad vážnym ohrozením ľudského zdravia a životného prostredia, ktoré spôsobuje znečistenie z oceliarní v Servole v provincii Terst, kde boli zjavne prekročené limity pre benzén, PM10 a PAU. Poukazuje tiež na to, že nebezpečný odpad uložený v okolí oceliarní spôsobuje znečistenie pôdy, spodnej vody a mora. Zdôrazňuje, že keď ide o verejné zdravie a ochranu životného prostredia v Európe, je nevyhnutné uplatňovať zásadu predbežnej opatrnosti. Na záver žiada, aby sa začalo konanie proti Taliansku vo veci porušenia právnych predpisov EÚ.

Thank you for your support, E. P.