Arbeit

W sprawie stosowania przez władze cypryjskie dyskryminacji i nieuczciwych warunków przy zawieraniu umów o pracę na czas nieokreślony

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składająca petycję twierdzi, że władze cypryjskie nie przestrzegają przepisów UE, ponieważ dyskryminują pracowników tymczasowych i pracowników zatrudnionych na czas nieokreślony, w porównaniu z urzędnikami służby cywilnej. Utrzymuje ona, że ustawodawstwo krajowe przyjęte przez Cypr w 2016 r. narusza dyrektywę 1999/70/WE. Składająca petycję twierdzi, że umowy o pracę na czas nieokreślony naruszają prawa, korzyści i ochronę osób zatrudnionych na podstawie takich umów i wykonujących taką samą pracę jak urzędnicy służby cywilnej.

Thank you for your support, E. P.