Arbeit

Ciprusi hatóságok által határozatlan időtartamú szerződés alapján foglalkoztatott munkavállalók tekintetében alkalmazott megkülönböztetésről és tisztességtelen feltételekről

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója azzal érvel, hogy a ciprusi hatóságok nem tartják be az uniós jogszabályokat, mivel a kinevezett köztisztviselőkhöz képest hátrányosan megkülönböztetik az ideiglenes vagy határozatlan időtartamú munkaszerződés alapján foglalkoztatott munkavállalókat. Szerinte Ciprus a 2016-ban elfogadott nemzeti jogszabályokból kifolyólag megsérti a 1999/70/EK irányelv rendelkezéseit. Álláspontja szerint a határozatlan időtartamú szerződések sértik az ilyen szerződés alapján a kinevezett köztisztviselőkkel azonos munkát végző dolgozók jogait, juttatásait és védelmét.

Thank you for your support, E. P.