Arbeit

относно дискриминация и несправедливи условия на труд при наемането на работници на безсрочни договори от кипърските органи

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителката на петицията твърди, че кипърските органи не спазват законодателството на ЕС, като дискриминират работниците, наети на срочни или безсрочни трудови договори, в сравнение с държавните служители, назначени за неопределено време. Тя твърди, че Кипър нарушава разпоредбите на Директива 1999/70/ЕО със своето национално законодателство, прието през 2016 г. Тя твърди, че безсрочните договори накърняват правата, привилегиите и защитата за наетите по този режим лица, които извършват същата работа като държавните служители, назначени за неопределено време.

Thank you for your support, E. P.