Verwaltung

W sprawie potrzeby równego traktowania sędziów piłkarskich w Unii Europejskiej

Luis Rodriguez
  1. Launched 14/01/2020

Składający petycję skarży się, że przepisy dotyczące sędziów piłkarskich i ich roli różnią się w poszczególnych państwach członkowskich UE oraz że w niektórych państwach nie wprowadzono żadnych przepisów. Zwraca uwagę, że status pracowników europejskich musi być równy, przy założeniu, że pracownik, który wykonuje określoną pracę w jednym państwie członkowskim UE, musi mieć taki sam status i musi być traktowany jednakowo w każdym państwie UE oraz nie może podlegać dyskryminacji w żadnej formie. Składający petycję zwraca się z wnioskiem o przeprowadzenie badania na szczeblu europejskim w celu określenia ram prawnych dotyczących sędziów piłkarskich i sprawdzenia, czy wynikające z przepisów UE prawa dotyczące swobodnego przepływu pracowników są jednakowo stosowane.

Thank you for your support, Luis Rodriguez