Verwaltung

Ve věci nutnosti rovného uznávání fotbalových rozhodčích v Evropské unii

Luis Rodriguez
  1. Launched 14/01/2020

Předkladatel si stěžuje, že se v různých členských státech EU liší úprava týkající se fotbalových rozhodčí a jejich úlohy a že v některých státech žádná takováto úprava neexistuje. Předkladatel poukazuje na to, že status evropských pracovníků musí zaručovat rovné podmínky v tom smyslu, že pokud pracovník vykonává konkrétní činnost v jedné zemi EU, musí mít stejný status a být uznán v každé další zemi EU a nesmí být vystaven žádné formě diskriminace. Předkladatel žádá, aby byla provedena studie s cílem prozkoumat právní rámec v souvislosti s fotbalovými rozhodčími na evropské úrovni a ověřit, zda jsou soudržně uplatňována práva týkající se volného pohybu pracovníků, jak je zakotveno v právu EU.

Thank you for your support, Luis Rodriguez