Verwaltung

Ki jo vlaga Luis Rodríguez, državljan Španije

Luis Rodriguez
  1. Launched 14/01/2020

Vlagatelj peticije se pritožuje, ker se predpisi v zvezi z nogometnimi sodniki in njihovo vlogo med državami članicami EU razlikujejo, nekatere države pa jih sploh nimajo. Izpostavlja, da mora biti status evropskih delavcev enak, kar pomeni, da mora delavec, ki opravlja določeno delo v eni državi članici EU, imeti enak status in biti priznan v vseh drugih državah članicah EU ter na noben način ne sme biti diskriminiran. Poziva, naj se izvede študija, ki bo proučila pravni okvir v zvezi z nogometnimi sodniki na evropski ravni in preverila, ali se pravice prostega gibanja delavcev, kot so zapisane v zakonodaji EU, zagotavljajo dosledno.

Thank you for your support, Luis Rodriguez