Verwaltung

Privind necesitatea de recunoaștere egală a arbitrilor de fotbal în Uniunea Europeană

Luis Rodriguez
  1. Launched 14/01/2020

Petiționarul se plânge de faptul că reglementările privind arbitrii de fotbal și rolul acestora diferă de la un stat membru al UE la altul și că în unele state membre nu există reglementări în acest sens. Acesta subliniază că lucrătorii europeni trebuie să aibă statut egal, asta însemnând că dacă un lucrător exercită o anumită meserie într-o țară UE, acesta trebuie să beneficieze de statut și recunoaștere egale în orice alt stat membru al UE și nu trebuie să fie discriminat în vreun fel. Petiționarul cere efectuarea unui studiu care să analizeze cadrul legal privind arbitrii de fotbal la nivel european și dacă drepturile privind libera circulație a lucrătorilor – consacrate în legislația UE – sunt respectate în mod consecvent.

Thank you for your support, Luis Rodriguez