Soziales

W sprawie potencjalnego naruszenia prawa Unii w przypadku zwolnienia z powodu „porzucenia stanowiska pracy” we francuskiej służbie cywilnej

Guy Froment
  1. Launched 06/03/2020

Składający wnosi o dokonanie przeglądu przepisów dotyczących zwolnienia z powodu „porzucenia stanowiska pracy” we francuskiej służbie cywilnej, ponieważ – jego zdaniem – stanowią one naruszenie wielu przepisów prawa Unii, w tym Karty praw podstawowych Unii Europejskiej, dyrektywy 2003/88/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 4 listopada 2003 r. dotyczącej niektórych aspektów organizacji czasu pracy, Europejskiego filaru praw socjalnych, Europejskiej karty społecznej i Konwencji Międzynarodowej Organizacji Pracy z dnia 22 czerwca 1982 r. dotyczącej rozwiązania stosunku pracy z inicjatywy pracodawcy.

Thank you for your support, Guy Froment