Soziales

Privind o posibilă încălcare a dreptului european în cazul concedierii dintr-o funcție publică din Franța, pe motiv de „abandonare a postului”

Guy Froment
  1. Launched 06/03/2020

Petiționarul solicită revizuirea normelor care reglementează concedierea dintr-o funcție publică din Franța, pe motiv de „abandonare a postului” deoarece, în opinia sa, acestea încalcă mai multe articole din legislația UE, inclusiv Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru, Pilonul european al drepturilor sociale, Carta socială europeană și Convenția Organizației Internaționale a Muncii din 22 iunie 1982 privind încetarea raporturilor de muncă la inițiativa angajatorului.

Thank you for your support, Guy Froment