Soziales

Koju je podnio francuski državljanin Guy Froment u vezi s mogućim kršenjem europskog prava u slučaju otkaza zbog „napuštanja radnog mjesta” u francuskoj javnoj službi

Guy Froment
  1. Launched 06/03/2020

Podnositelj predstavke poziva na reviziju pravila o otpuštanju zbog „napuštanja radnog mjesta” u francuskoj javnoj službi jer se, po njegovu mišljenju, njima krši nekoliko članaka prava EU-a, uključujući Povelju Europske unije o temeljnim pravima, Direktivu br. 2003/88/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 4. studenoga 2003. o određenim vidovima organizacije radnog vremena, europski stup socijalnih prava, Europsku socijalnu povelju i Konvenciju Međunarodne organizacije od 22. lipnja 1982. o prestanku radnog odnosa na inicijativu poslodavca.

Thank you for your support, Guy Froment