Bildung

W sprawie oddzielenia jego małego dziecka od rodziców oraz w sprawie niewystarczającej opieki zapewnianej przez służby ochrony dzieci (sprawa osobista)

Conrad Den Hertog
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 Wochen

W 2018 r. dziecko składającego petycję zostało odebrane przez niderlandzkie służby ochrony dzieci (Jeugdbescherming) z powodu zarzutów dotyczących znęcania się nad nim. Sześć miesięcy później u dziecka zdiagnozowano autyzm. Rodzice chcieliby, aby ich prawa rodzicielskie zostały przywrócone, natomiast służby ochrony sugerują umieszczenie dziecka w rodzinie zastępczej. Składający petycję twierdzi ponadto, że w ośrodku, w którym dziecko przebywa obecnie, nie zapewnia się mu odpowiedniej nauki szkolnej, nauki języka ani prawidłowej diety.

Thank you for your support, Conrad Den Hertog

openPetition international