Medien

W sprawie niemieckiej ustawy o telekomunikacji

E. P.
1 Supporter 1 in Europäische Union
  1. Launched November 2019

Petycja ma na celu zmuszenie dostawców usług internetowych oferujących usługę za pośrednictwem internetu, która jest w całości lub częściowo finansowana z reklam, do oferowania w zamian usługi za opłatą, bez żadnych reklam ani funkcji śledzenia do przechowywania szczegółów zachowania użytkownika. Usługi świadczone przez internet, a także za pośrednictwem innych mediów, są w coraz większym stopniu finansowane przez dostarczanie danych osobowych. Taki sposób finansowania jest nieetyczny i odczłowieczający. Ogólne rozporządzenie o ochronie danych nie uniemożliwia przedsiębiorstwom stosowania ich budzących wątpliwości praktyk. Rozsądne rozwiązanie polegałoby na zapewnieniu, aby usługi te były oferowane w zamian za opłatę.

Thank you for your support, E. P.