Bildung

W sprawie monitoringu wizyjnego w celu zapobiegania nadużyciom wobec dzieci i osób starszych

Alberto Cirio
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Składający petycję wyraża zaniepokojenie licznymi przypadkami złego traktowania i nadużyć w przedszkolach i ośrodkach dla osób starszych we Włoszech. Uważa, że systemy monitoringu wizyjnego w tych placówkach byłyby bardzo pomocne w zapobieganiu złemu traktowaniu i nadużyciom szczególnie podatnych na zagrożenia osób i w związku z tym nalega, aby Parlament Europejski dążył do zmiany rozporządzenia (UE) 2016/679 w sprawie ochrony danych osobowych, aby zapewnić szczególne odstępstwa w odniesieniu do przedszkoli i ośrodków opieki nad osobami starszymi. Składający petycję twierdzi, że nietykalność fizyczna i psychiczna osób podatnych na zagrożenia, takich jak dzieci i osoby starsze, powinna przeważać nad ochroną prywatności.

Thank you for your support, Alberto Cirio