Bildung

O videonadzoru za sprečavanje zlostavljanja djece i starijih osoba

Alberto Cirio
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Podnositelj predstavke izražava zabrinutost zbog brojnih slučajeva lošeg postupanja i zlostavljanja u vrtićima i centrima za starije osobe u Italiji. Smatra da bi sustavi videonadzora u tim objektima bili od velike pomoći u sprečavanju lošeg postupanja i zlostavljanja osobito osjetljivih pojedinaca te u skladu s tim potiče Europski parlament da zatraži izmjenu Uredbe (EU) 2016/679 o zaštiti osobnih podataka, omogućujući posebna izuzeća za vrtiće i centre za skrb o starijim osobama. Podnositelj predstavke smatra da bi fizička i mentalna nepovredivost osjetljivih osoba, kao što su djeca i stariji, trebala imati prednost nad zaštitom privatnosti.

Thank you for your support, Alberto Cirio