Bildung

Ve věci dohledu pomocí videokamer s cílem zabránit zneužívání dětí a starších osob

Alberto Cirio
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Předkladatel petice vyjadřuje znepokojení nad četnými případy špatného zacházení a zneužívání v mateřských školách a centrech pro seniory v Itálii. Je přesvědčen, že systémy dohledu pomocí videokamer v těchto zařízeních by významnou měrou napomohly prevenci špatného zacházení a zneužívání obzvláště zranitelných osob a na základě toho naléhavě vyzývá Evropský parlament, aby usiloval o změnu nařízení (EU) 2016/679 o ochraně osobních údajů s cílem stanovit pro mateřské školy a centra poskytující péči pro seniory zvláštní výjimky. Předkladatel tvrdí, že fyzická a duševní nedotknutelnost zranitelných osob, jako jsou děti a starší osoby, by měla mít přednost před ochranou soukromí.

Thank you for your support, Alberto Cirio