Bildung

Privind supravegherea video pentru prevenirea abuzurilor asupra copiilor și persoanelor în vârstă

Alberto Cirio
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Petiționarul își exprimă îngrijorarea cu privire la numeroasele episoade de maltratare și abuz în grădinițe și în centrele pentru persoane în vârstă din Italia. Acesta consideră că sistemele de supraveghere video din cadrul acestor structuri ar fi de mare ajutor în prevenirea relelor tratamente și a abuzului asupra persoanelor deosebit de vulnerabile și, în consecință, îndeamnă Parlamentul European să modifice Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal, încât să se prevadă derogări specifice în grădinițe și în centre de îngrijire a persoanelor în vârstă. Petiționarul susține că inviolabilitatea fizică și mentală a persoanelor vulnerabile, precum copiii și persoanele în vârstă, ar trebui să prevaleze asupra protecției vieții private.

Thank you for your support, Alberto Cirio