Bildung

Gyermekek és az idősek bántalmazásának megelőzését célzó videokamerás megfigyelésről

Alberto Cirio
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

A petíció benyújtója aggodalmát fejezi ki az olaszországi óvodákban és az idősotthonokban számos alkalommal elkövetett rossz bánásmódot és bántalmazást illetően. Úgy véli, hogy az ilyen létesítményekben használt videokamerás megfigyelőrendszerek nagymértékben segítenének a különösen kiszolgáltatott személyekkel szembeni rossz bánásmód és bántalmazás megelőzését, és ennek megfelelően sürgeti az Európai Parlamentet, hogy törekedjen a személyes adatok védelméről szóló (EU) 2016/679 rendelet módosítására, egyedi mentességeket biztosítva az óvodákban és az idősgondozási központokban. A petíció benyújtója azzal érvel, hogy a kiszolgáltatott személyek, például a gyermekek és az idősek testi és szellemi sérthetetlensége elsőbbséget élvez a magánélet védelmével szemben.

Thank you for your support, Alberto Cirio