Bildung

относно видеонаблюдение с цел предотвратяване на насилието над деца и възрастни хора

Alberto Cirio
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019

Вносителят на петицията изразява загриженост във връзка многобройните случаи на малтретиране и насилие в детските градини и старческите домове в Италия. Той счита, че поставянето на системи за видеонаблюдение в тези заведения би било от голяма помощ за предотвратяване на малтретирането и насилието на особено уязвими лица и съответно настоява Европейският парламент да измени Регламент (ЕС) 2016/679 относно защитата на личните данни, като посочи специални изключения в детските градини и старческите домове. Вносителят на петицията твърди, че неприкосновеността във физическо и психическо отношение на уязвими лица, като например деца и възрастни хора, следва да е на първо място пред защитата на неприкосновеността на личния живот.

Thank you for your support, Alberto Cirio