Gesundheit

W sprawie kryzysu klimatycznego

Nigel Howard
  1. Launched 20/05/2020

Składający petycję, posiadający podwójne obywatelstwo brytyjskie i australijskie, wzywa Parlament do podjęcia działań przeciwko takim krajom jak Australia, które zaprzeczają zmianie klimatu i blokują działania nadzwyczajne służące walce ze zmianą klimatu. Składający petycję wzywa Parlament Europejski do przyjęcia rezolucji uznającej Australię (i inne państwa, które nie podejmują działań w związku ze zmianą klimatu) za pariasów klimatycznych i wzywającej państwa członkowskie do stosowania sankcji i ceł karnych w odniesieniu do całego wywozu (zwłaszcza wywozu paliw kopalnych) z Australii, dopóki nie zmniejszy ona emisji i nie zacznie postępować jak odpowiedzialny członek społeczności międzynarodowej.

Thank you for your support, Nigel Howard