Gesundheit

W imieniu ofiar oszustwa iDental w Europie, w sprawie naruszenia ich praw podstawowych przez firmę iDental

Afectadas por la estafa de iDental en Europa
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Składający petycję twierdzi, że tysiące osób zostało oszukanych przez firmę iDental i poniosło uszczerbek na zdrowiu. Składający petycję skarży się, że za pośrednictwem wprowadzającej w błąd reklamy dotyczącej jej dotowanych usług firma „zobowiązywała” klientów do zaciągania kredytów w instytucjach bankowych, a następnie systematycznie opóźniała leczenie dentystyczne. Składający petycję informuje, że na firmę złożono wiele skarg do organów ochrony konsumentów i zdrowia w całej Hiszpanii. Składający petycję uważa, że brakuje odpowiednich przepisów w tej dziedzinie. Ponadto apeluje o wezwanie Komisji do zbadania i zweryfikowania, czy hiszpańskie organy ochrony konsumentów i zdrowia, wydając tej firmie stosowne zezwolenia, nie naruszyły europejskich przepisów, które chronią i regulują prawa konsumentów.

Thank you for your support, Afectadas por la estafa de iDental en Europa
pro

contra