Gesundheit

W imieniu ofiar oszustwa iDental w Europie, w sprawie naruszenia ich praw podstawowych przez firmę iDental

Afectadas por la estafa de iDental en Europa
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Składający petycję twierdzi, że tysiące osób zostało oszukanych przez firmę iDental i poniosło uszczerbek na zdrowiu. Składający petycję skarży się, że za pośrednictwem wprowadzającej w błąd reklamy dotyczącej jej dotowanych usług firma „zobowiązywała” klientów do zaciągania kredytów w instytucjach bankowych, a następnie systematycznie opóźniała leczenie dentystyczne. Składający petycję informuje, że na firmę złożono wiele skarg do organów ochrony konsumentów i zdrowia w całej Hiszpanii. Składający petycję uważa, że brakuje odpowiednich przepisów w tej dziedzinie. Ponadto apeluje o wezwanie Komisji do zbadania i zweryfikowania, czy hiszpańskie organy ochrony konsumentów i zdrowia, wydając tej firmie stosowne zezwolenia, nie naruszyły europejskich przepisów, które chronią i regulują prawa konsumentów.

Thank you for your support, Afectadas por la estafa de iDental en Europa

openPetition international