Handelspolitik

W imieniu ACUS, w sprawie jednolitych, zharmonizowanych ram regulacyjnych w zakresie alternatywnej, tradycyjnej i uzupełniającej medycyny i terapii w UE

ACUS
  1. Launched 29/04/2020

Składający petycję oświadcza, że jego petycja ma na celu zwrócenie się do Parlamentu i Komisji Europejskiej z wnioskiem o ustanowienie jednolitych, zharmonizowanych ram regulacyjnych w zakresie alternatywnej, tradycyjnej i uzupełniającej medycyny i terapii, czy to w drodze oficjalnych regulacji, czy też europejskiego systemu samoregulacji, z poszanowaniem praw konsumentów i specjalistów w tym bardzo dużym sektorze gospodarki, a także o wysłuchanie wszystkich zainteresowanych stron. Składający petycję uważa, że konieczne jest przeprowadzenie debaty między zainteresowanymi stronami i stworzenie struktury umożliwiającej przyszłą harmonizację sektora w UE, przy czym należy unikać kompromisowych sytuacji i uprzywilejowanego traktowania przez instytucje Unii niektórych zainteresowanych stron ze szkodą dla interesu ogólnego.

Thank you for your support, ACUS