Handelspolitik

Za společnost ACUS, ve věci jednotného, harmonizovaného regulačního rámce pro alternativní, tradiční a doplňkovou medicínu a terapie v EU

ACUS
  1. Launched 29/04/2020

Předkladatel petice tvrdí, že petici předložil, aby demonstroval Evropskému parlamentu a Evropské komisi potřebu vytvořit jednotný, harmonizovaný regulační rámec pro alternativní, tradiční a doplňkovou medicínu a terapie, a to prostřednictvím oficiálních předpisů, nebo pomocí evropských samoregulačních opatření. Tento rámec by měl respektovat práva spotřebitelů a odborníků v tomto rozsáhlém hospodářském odvětví a všechny zúčastněné strany by měly být při jeho tvorbě vyslyšeny. Předkladatel petice se domnívá, že je třeba, aby zúčastněné strany vedly diskusi a aby byla vytvořena struktura pro budoucí harmonizaci odvětví v EU, čímž se zabrání kompromitujícím situacím a zvýhodňujícímu zacházení evropských institucí s některými zúčastněnými stranami na úkor obecného zájmu.

Thank you for your support, ACUS