Handelspolitik

от името на „ACUS“, относно единна, хармонизирана регулаторна рамка за алтернативни, традиционни и допълнителни лекарства и терапии в ЕС

ACUS
  1. Launched 29/04/2020

Вносителят на петицията заявява, че неговата петиция има за цел да отнесе случая до Парламента и до Европейската комисия относно необходимостта от създаване на единна, хармонизирана регулаторна рамка за алтернативни, традиционни и допълващи лекарства и терапии, или чрез официално регламентиране, или чрез европейска система за саморегулиране, която да зачита правата на потребителите и професионалистите в този много голям икономически сектор, както и всички заинтересовани страни да бъдат изслушани. Вносителят на петицията счита, че е необходимо да се проведе дебат между заинтересованите страни и да се създаде структура, която да дава възможност за бъдеща хармонизация на сектора в ЕС, като се избягват ситуации на риск и благоприятно третиране от страна на европейските институции, което е от полза за някои заинтересовани страни, но в ущърб на общия интерес.

Thank you for your support, ACUS