Handelspolitik

U ime udruge ACUS, o jedinstvenom, usklađenom regulatornom okviru za alternativne, tradicionalne i dopunske lijekove i terapije u EU-u

ACUS
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 8 weeks

Podnositelj predstavke navodi da je cilj njegove predstavke da se Parlamentu i Europskoj komisiji skrene pozornost na potrebu za uspostavom jedinstvenog, usklađenog regulatornog okvira za alternativne, tradicionalne i dopunske lijekove i terapije, službenom uredbom ili preko europskog sustava samoregulacije, kojim se poštuju prava potrošača i stručnjaka u tom vrlo velikom gospodarskom sektoru te se u obzir uzimaju mišljenja svih dionika. Podnositelj predstavke smatra da je potrebno održati raspravu među dionicima i uspostaviti strukturu koja će omogućiti buduće usklađivanje tog sektora u EU-u, pri čemu bi se izbjegavale kompromitirajuće situacije i povoljnije postupanje europskih institucija prema nekim dionicima na štetu općeg interesa.

Thank you for your support, ACUS

openPetition international