Versorgung

Ve věci údajného porušení směrnice 93/13/EHS a sporu s bankou o půjčku na bydlení

Petitioner
7 Supporters 7 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatelka je advokátka a petici předkládá jménem své klientky. Vysvětluje, že smlouva o půjčce na bydlení uzavřená mezi její klientkou a bankou obsahuje nespravedlivé podmínky, které bance umožňují zvyšovat úrokové sazby. Banka klientku uvedla v omyl a přiměla ji podepsat smlouvu, aniž by dokazovala své příjmy. V roce 2010 však banka získala exekuční příkaz, aniž by o tom klientku informovala a aniž by na to měla právo, neboť klientka splácela půjčku jednou měsíčně. Podala právní stížnost, na jejímž základě soud skutečně dospěl k závěru, že smlouva obsahovala nespravedlivé podmínky a banka klientku uvedla v omyl. Následně banka prostřednictvím soukromého vykonavatele zabavila klientčin byt. Předkladatelka se obrací na evropské orgány coby poslední možnost, aby v jejím případu zasáhly, protože soudy v Bulharsku její práva nehájily.

openPetition international