Versorgung

относно предполагаемо нарушение на Директива 93/13/ЕИО и спор с банка по повод жилищен кредит

Милена Димитрова
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Вносителката на петицията е адвокат и е внесла петицията от името на свой клиент. Вносителката на петицията обяснява, че в договора за кредит между клиента ѝ и банката има неравноправни условия, които позволяват на банката да повиши лихвените проценти. Банката е подвела клиента да подпише договора, без да докаже доходите си. През 2010 г. обаче банката е приела заповед за изпълнение, без да информира клиента и без да има това право, тъй като клиентът е изплащал кредита си месечно. Тя е подала жалба, във връзка с която съдът е заключил, че условията в договора в действителност са неравноправни и че банката е подвела клиента. След това банката издава чрез частен съдебен изпълнител възбрана върху апартамента на клиента. Вносителката на петицията призовава европейските институции като крайна мярка да предприемат действия по случая, тъй като правата на клиента ѝ не са били защитени от съдилищата в България.

Thank you for your support, Милена Димитрова

openPetition international