Versorgung

93/13/EGK irányelv állítólagos megsértéséről, valamint egy bankkal folytatott, lakáshitelt érintő vitáról

Милена Димитрова
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

A petíció benyújtója ügyvéd, aki ügyfele nevében nyújtotta be a jelen petíciót. Kifejti, hogy az ügyfele és a bank között létrejött hitelszerződés olyan tisztességtelen feltételeket is magában foglal, amelyek lehetővé teszik a bank számára a kamatlábemelést. A bank megtévesztette ügyfelét, mivel jövedelmének megvizsgálása nélkül íratta alá vele a szerződést. A bank azonban 2010-ben az ügyfél tájékoztatása nélkül végrehajtási engedélyt szerzett, amihez nem volt joga, mivel az ügyfél minden hónapban törlesztette hitelét. Az ügyfél jogi panaszt nyújtott be, a bíróság pedig arra a következtetésre jutott, hogy a szerződés valóban tisztességtelen feltételeket tartalmaz, a bank pedig megtévesztette őt. A bank ezt követően magánvégrehajtó bevonásával kezdeményezte az ügyfél lakásának elárverezését. A petíció benyújtója arra kéri az európai intézményeket mint utolsó mentsvárat, hogy tegyenek lépéseket az ügyben, mivel a bolgár bíróságok nem védték meg ügyfele jogait.

Thank you for your support, Милена Димитрова
pro