Versorgung

0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 7 weeks

Podnositeljica predstavke je odvjetnica i podnijela je predstavku u ime svoje klijentice. Podnositeljica predstavke objašnjava da su u ugovoru o kreditu između njezine klijentice i banke navedeni nepošteni uvjeti koji banci omogućuju da povisi kamatne stope. Banka je obmanula klijenticu da potpiše ugovor bez dokazivanja prihoda. Banka je međutim 2010. izdala nalog za ovrhu, a da o tome nije obavijestila klijenticu i nije imala pravo to učiniti jer je klijentica mjesečno otplaćivala kredit. Klijentica je podnijela pravnu tužbu, u vezi s kojom je sud zaključio da su zaista postojali nepošteni uvjeti u ugovoru i da je banka obmanula klijenticu. Zatim je banka s pomoću privatnog ovršitelja provela ovrhu nad stanom klijentice. Podnositeljica predstavke kao krajnju mjeru poziva europske institucije da poduzmu mjere u njezinu slučaju, budući da sudovi u Bugarskoj nisu obranili njezina prava.

Thank you for your support, Милена Димитрова