Versorgung

Privind presupusa încălcare a Directivei 93/13/CEE și un litigiu cu o bancă privind un împrumut pentru locuințe

Petitioner
7 Supporters 7 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Petiționara este avocată și a depus petiția în numele clientei sale. Petiționara precizează că contractul de împrumut încheiat între clienta sa și bancă prevede clauze contractuale abuzive care permit băncii să majoreze ratele dobânzilor. Banca a indus clienta în eroare pentru a semna contractul fără ca aceasta să-și dovedească venitul. Cu toate acestea, în 2010, banca a obținut un titlu executoriu fără a o notifica pe clientă și fără a avea dreptul să facă acest lucru, întrucât aceasta și-a achitat lunar împrumutul. Aceasta a depus o plângere, iar instanța a concluzionat că, într-adevăr, contractul conținea clauze contractuale abuzive și că banca a indus clienta în eroare. Ulterior, banca, prin intermediul unui executor judecătoresc privat, a emis un ordin de executare silită a apartamentului clientei. Ca ultimă soluție, petiționara solicită instituțiilor europene să ia măsuri în cazul său, întrucât drepturile sale nu au fost apărate de instanțele din Bulgaria.

openPetition international