Versorgung

Privind presupusa încălcare a Directivei 93/13/CEE și un litigiu cu o bancă privind un împrumut pentru locuințe

Милена Димитрова
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționara este avocată și a depus petiția în numele clientei sale. Petiționara precizează că contractul de împrumut încheiat între clienta sa și bancă prevede clauze contractuale abuzive care permit băncii să majoreze ratele dobânzilor. Banca a indus clienta în eroare pentru a semna contractul fără ca aceasta să-și dovedească venitul. Cu toate acestea, în 2010, banca a obținut un titlu executoriu fără a o notifica pe clientă și fără a avea dreptul să facă acest lucru, întrucât aceasta și-a achitat lunar împrumutul. Aceasta a depus o plângere, iar instanța a concluzionat că, într-adevăr, contractul conținea clauze contractuale abuzive și că banca a indus clienta în eroare. Ulterior, banca, prin intermediul unui executor judecătoresc privat, a emis un ordin de executare silită a apartamentului clientei. Ca ultimă soluție, petiționara solicită instituțiilor europene să ia măsuri în cazul său, întrucât drepturile sale nu au fost apărate de instanțele din Bulgaria.

Thank you for your support, Милена Димитрова
pro