Verkehr

Ve věci právní nejistoty pro občany EU, pokud jde o plavidla plující pod belgickou vlajkou

L. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Předkladatel petice uvádí, že po vstupu v platnost zákona o rekreačních plavidlech dne 1. července 2018 nejméně 50 % majitelů plavidel plujících pod belgickou vlajkou, ať už jde o právnické, nebo fyzické osoby, musí mít bydliště nebo sídlo v Belgii. Namítá, že tato nová ustanovení vyvolávají značnou právní nejistotu pro všechny občany EU, kteří se v souladu s dřívějšími právními předpisy rozhodli, že v Belgii zaregistrují svá plavidla. Neexistence společných evropských právních předpisů o rekreační plavbě vede k tomu, že občané EU jsou povinni se řídit velmi odlišnými pravidly v závislosti na státu vlajky EU. Předkladatel tudíž žádá, aby Evropský parlament přijal opatření k zaručení práv evropských občanů, kteří jsou dotčeni touto změnou právních předpisů, a vyzval příslušné orgány, aby respektovaly zásadu právní jistoty a neuplatňovaly zákony se zpětnou platností.

Thank you for your support, L. M.
pro

contra