Verkehr

Uniós polgárok esetében a belga lobogó alatt közlekedő hajók tekintetében meglévő jogbizonytalanságáról

L. M.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 weeks

A petíció benyújtója kifejti, hogy a kedvtelési célú vízi járművekről szóló törvény 2018. július 1-jei hatályba lépését követően a belga lobogó alatt közlekedő hajók tulajdonosai – legyenek akár természetes vagy jogi személyek – legalább 50%-ának belga illetőségűnek kell lennie. Azzal érvel, hogy ezek az új rendelkezések jelentős jogbizonytalanságot okoznak minden olyan uniós polgár számára, aki a korábbi jogszabálynak megfelelően úgy döntött, hogy Belgiumban lajstromoztatja hajóját. A kedvtelési célú vízi járművekkel kapcsolatos közös európai jogi szabályozás hiánya azt jelenti, hogy az uniós polgároknak nagyon különböző rendelkezéseknek kell eleget tenniük az adott lobogó szerinti uniós tagállamtól függően. A petíció benyújtója ezért arra kéri az Európai Parlamentet, hogy garantálja e jogszabály-módosítás által érintett európai polgárok jogait, és e célból kérje fel az illetékes hatóságokat, hogy biztosítsák a jogbiztonságot és ne alkalmazzák a jogot visszamenőleges hatállyal.

Thank you for your support, L. M.